28. nov. 2010

Kunne du gått med niqab eller burka én dag?

For en liten stund tilbake hadde jeg en minispørreundersøkelse om folk hadde våget å gå med hijab for én dag. De fleste svarte ja. Nå gjentar jeg spørreundersøkelsen (se kolonnen til venstre), men spør denne gang om man hadde våget å gå med niqab eller burka for én dag. Vær oppmerksom på at spørsmålet ikke spør om man har lyst til eller syns det er riktig å gå med disse plaggene, men bare om man hadde våget det.

4 kommentarer:

Pappa sa...

Niqab kunne være noe nå når det er så kaldt samtidig som de er sur vind.
Mange av dem som bruker dette plagget kommer jo fra strøk hvor det er tildels goldt og sand, Nord Afrika, MidtØsten så slik sett er plagget praktisk både der og her.

E. sa...

Jeg har faktisk gjort det noen ganger. Som pappa sier kan det være deilig isolerende. Men jo, jeg frykter reaksjonene fra andre hver gang.

Kristine sa...

I Danmark er det blitt veldig moderne/populært med en strikket hals, som kan trekkes opp for å brukes som kombinert hue og sjal. Denne kan til forveksling minne om en hijab. Jeg har også en sånn en, men fordi den er strikket og har blonder på, og kombinert med mitt utseende ellers, så syntes jeg ikke den minner så voldsomt. Men jeg har muligvis tatt feil.

For med den på, og trukket opp som en hette, er jeg faktisk blitt hvest til av en ekkel gammel mann som mente jeg skulle dra meg tilbake til hvor jeg kom fra. Så jeg er faktisk ikke sikker på om jeg kunne gått med noen av de andre plaggene, ene og alene for alle de fryktelige kommentarene folk kan komme på å si...

Z sa...

Men da er det bare å dra tilbake til Norge, da, Kristine. ;)